Η κακάο είναι το βασικό συστατικό στις σοκολατένιες λιχουδιές, τις σοκολάτες, τις σοκολάτες σε κουτί ή χύμα, καθώς και σε πολλές ποικιλίες μπισκότων και κέικ.
Είναι επίσης ευρέως χρησιμοποιούμενο σε καλλυντικά προϊόντα όπως κρέμες ενυδάτωσης και σαπούνια. Αφού οι κόκκοι έχουν ζυμωθεί και αποξηρανθεί, μπορούν να επεξεργαστούν για να παραχθούν διάφορα προϊόντα, όπως:
• Βούτυρο κακάο
• Σκόνη κακάο
• Κόκκοι κακάο και πολλά άλλα.
Η κακάο έχει πολλές θετικές επιδράσεις στο σώμα, βοηθά στην πρόληψη καρδιοπαθειών, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι καλά για τον εγκέφαλο και βοηθά στην απελευθέρωση σεροτονίνης και ντοπαμίνης, οι οποίες είναι οι ορμόνες της ευτυχίας.
• Προμηθεύουμε αποξηραμένους και πλήρως ζυμωμένους κόκκους κακάο.
Προέλευση: Νιγηρία
Μούχλα στους κόκκους: 2.67%
Υγρασία: 6.26%
Κόκκοι με ζημιά από έντομα: 0.67%
Αλμυροί κόκκοι: 4.33%
Μίγμα: 0.02%
Σαλμονέλα: Απουσία
Κόκκοι/300 γραμμάρια: 281
Συνολικοί ελαττωματικοί κόκκοι: 3.34%